Aurikuloterapija ali terapija ušesa

Kako poteka  aurikuloterapija in kdaj jo uporabljamo? Pravzaprav zelo preprosto, saj je naše uho kot zemljevid, na katerem se nahajajo energetske točke. Če uho dobro pogledate, predstavlja pomanjšano obliko celotnega človeka oz. je kot zarodek v maternici, z glavo obrnjen navzdol. Zanimivo kajne? Uho je namreč zelo zgovorno. S stimulacijo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnim sistemom povezani s preostalimi deli telesa.

Pri aurikuloterapiji uporabljamo za to namenjene obliže s semeni (lahko tudi magnetke ali kristale), ki jih terapevt prilepi na točno določene točne na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni.

Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu. Ušesne akupunkturne točke se zaznajo šele v primeru, ko se pojavi določen problem, težava ali bolezen. Lahko gre za neravnovesje znotraj telesa, poslabšanje v delovanju deločenega notranjega organa in podobno.

V sklopu 3. naturopatskega kongresa vam lahko študentje 3. letnika Naturopatske šole Saeka izvedejo aurikuloterapijo, vam povedo še marsikaj zanimivega o tem ter vas naučijo, kako si v primeru težav pomagati doma. Za to se bo zbiralo prostovoljne prispevke, ki bodo šli Združenju naturopatov Slovenije, za izvajanje dobrodelnih projektov.